• sns-a
  • sns-b
  • sns-c
  • sns-d
  • снс-е
banner_imgs

Принципот, структурата и примената на машината за пулсно заварување

1) Здраво на сите, јас сум Алан од Xiangjie Technology, а денес ќе воведам моќна машина за импулсно заварување, која уште се нарекува и машина за заварување со топла преса, машина за заварување Hotbar и така натаму.
2) Принципот е да се вчита одреден импулсен напон на главата за заварување преку трансформаторот над машината, така што главата за заварување се загрева до одредената температура и одржува константна температура, а потоа брзо се лади и на крајот го постигнува цел на лемење.
3) Опремата е главно составена од глава за заварување, платформа за влез и излез на производи, леќи за зголемување на CCD, дисплеј со висока дефиниција, систем за контрола на температурата и систем за контрола на PLC.
4) Главата за заварување е прилагодена со специјален метал за да се осигури дека производот е рамномерно притиснат и загреан и да се обезбеди квалитет и стабилност на секое заварување.
5) Делот за контрола на температурата го усвојува системот за контрола на температурата на јапонскиот Yamatake, кој може прецизно да ја контролира температурата до ± 1 ° C, а времето и температурата на греење можат слободно да се постават.
6) Опремен со дигитален манометар, опсегот на притисок може да се постави претходно преку копчето, а точноста на притискање е висока за да се избегне дробење на производот.

7) Двојните платформи и двојните глави за заварување можат да вршат независни операции на заварување.За време на процесот на заварување, две групи температурни криви се прикажуваат во реално време, а температурата на главите за заварување навистина се враќа назад.
8) Опремен со CCD лупа, што е погодно за проверка на усогласувањето при поставување на таблата и проверка на ефектот по заварување.
9) Машината за заварување може да складира 100 видови програми за заварување за да ги задоволи потребите за заварување на различни производи.
10) Процесот на заварување генерално се завршува за 1-8 секунди, плус времето за загревање и ладење, сеопфатни 12-15 секунди за да се заврши циклусот.
11) Погоден е за заварување на ултра-фин коаксијален кабел (I-PEX), заварување на FPC, FFC и PCB, ACF поврзување на LCD и TCP, заварување на разни намотки, тефлонски жици, терминали и жици, заковување за греење на пластика и многу повеќе.

n2

Време на објавување: 02-02-2023 година